Välkommen att delta i webbinariet med Inkomst 4.0:

AI och ljudanalys för industrin

När: 12 maj, kl 11:30-12:00
Var: digitalt, länk skickas efter anmälan

AI är hett, men ett område som hittills inte uppmärksammats så mycket är ljudanalys. Inom industrin kan ljudanalys underlätta datainsamling och man kan förenkla hårdvaran samt minska behovet av sensorer. Inkomst 4.0 har gjort tester på Västbo Press AB och vi redovisar detta tillsammans med Fredrik Löfgren på Safe Reaction AB, som står för AI-ljudanalysen.

Nästa webbinarium i serien “Snacka om! Digitalisering” sänds den 12/5, kl.11.30-12.00. Inom Inkomst 4.0 har ett pilotprojekt drivits på Västbo Press AB där vi samlat och analyserat ljud från produktionsmaskiner. Avsikten är att förbättra stabiliteten i processerna. Ljud från maskiner eller en fabrikslokal kan processas av ett AI-system för att identifiera enskilda maskiner eller avvikelser.

Det är lätt att tänka att hårdvara i en digitaliseringslösning är enkel och mjukvaran är det utmanande, men projektets erfarenhet är generellt det omvända. Datainsamling med sensorer kan vara mer komplicerat än man förväntar sig, trots att tekniken är väl etablerad. Rätt utfört kan en eller några mikrofoner ersätta många sensorer och förenkla hårdvaran.

Förutom möjligheterna med ljud-AI kommer vi diskutera övriga möjligheter och utmaningar som AI nu skapar för tillverkande företag. Fredrik Löfgren har lång erfarenhet av AI-applikationer och vägleder oss.

Almi Jönköping driver projektet Inkomst 4.0 som syftar till att stärka länets industriföretag genom att öka sin mognad inom digital industrialisering. På så vis stärker vi framtidens konkurrenskraftiga företag.

Anmäl dig här!

Webbinariet är kostnadsfritt.
Anmäl dig redan idag!

Fredrik Löfgren,
Safe Reaction AB

Stefan Frylebäck,
Projektledare Inkomst 4.0