Aktiviteter

Kommande

Seminarie med studiebesök hos en av våra pilotföretag

Augusti 2020

Elmia Subcontractor

10-13 November 2020

Inkomst 4.0 presenterar sina resultat.

Tidigare

Digitaliseringseminarie hos pilotprojektet HordaGruppen – hur digitalisering i praktiken kan stödja företags process- och kvalitetsoptimering

2020-12-17

Inkomst 4.0 arrangerade ett digitaliseringsseminarium, tillsammans med RISE och Skärteknikcentrum på HordaGruppen, där John Lejon och många andra spännande föreläsare berättade om sina erfarenheter. Det var ett stort engagemang hos deltagarna som under seminariet fick ställa frågor gällande digitalisering och diskuterade hur industrin bör digitalisera.

 

Bild: John Lejon visar en produktionscell med sensorer och AI.

Elmia Subcontractor mässan 2019

2019-11-12

Inkomst 4.0 höll flera uppskattade föreläsningar på IoT Arenan under mässan. Huvudtemat var digitalisering som ger konkurrenskraft. Föreläsningarna berörde allt ifrån praktiska tips på hur man börjar sin digitaliseringsresa till vad man ska tänka på när man ska investera i dataanalys och AI-system till sin produktion.

Möbelriksdagen 2019 – Almi skapar möjlighet för Industriell digitalisering

2020-03-21

Under möbelriksdagen bjöd Almi på två föreläsningar som hölls av Marcus Holmberg och av Mikael Jonsson på AD Plast

Marcus Holmberg från Stoeryd Mekaniska föreläste om digital strategi. Stoeryd har digitaliserat produktionsstyrningen för att göra den så användarvänlig som möjligt. ‘One-click-solution’ har varit deras ledstjärna, användaren ska inte behöva klicka sig fram bland onödiga menyer och dialogfönster.

 

Mickael Jonsson från AD Plast föreläste om självgående truckar och berättade om hur de infört AGV (självgående) truckar för att förbättra arbetsmiljön, som en del i deras omfattande digitaliseringsstrategi.


Affärsracet 2018, Inkomst 4.0 – Digitalisering med Peter Bryntesson

2018-05-30

Peter Bryntesson, Senior Advisor and projektledare på Fordonskomponentgruppen (FKG), berättade om digitaliseringstrender i fordonsbranschen på Almis seminarie om industriell digitalisering. Detta presenterades på Affärsracet på Scandinavian Raceway i Anderstorp.

Affärsracet 2018 – Inkomst 4.0, Digitalisering med John Wibrand

2018-05-30

John Wibrand, Innovationsledare på Cybercom, visade under Almis seminarie exempel på industriell digitalisering. Detta presenterades på Affärsracet på Scandinavian Raceway i Anderstorp.

Almi – Inkomst 4.0 projektpresentation Elmia Subcontractor mässan 2018

2018-11-16

Almis digitaliseringsprojekt – Inkomst 4.0 – presenterades på Elmia Subcontractor 2018 i en intervju med projektledaren Stefan Frylebäck. Projektet handlar om att inspirera leverantörsföretag att börja jobba med industriell digitalisering, bl.a i syfte att höja sin konkurrenskraft.