Aktiviteter

Kommande

Öppet seminarium hos pilotföretaget Hordagruppen AB i Värnamo

29 September 2020

Bättre processoptimering i din produktion med datadelning, IoT och AI. John Lejon på Hordagruppen och Marcus Nilsson på Gimic berättar om Hordagruppens digitala resa. Jon Lindén på EKKONO är också med och berättar om decentraliserad AI för industrin. 

Tid: 29 september kl 09:00-11:45

Plats: Värnamo, Tre Liljor Best Western Hotel

Anmäl dig här: https://www.almi.se/jonkoping/inkomst40-seminarieserie/hordagruppen/

Öppet seminarium hos pilotföretaget Stoeryd AB i Tranås

14 Oktober 2020

Mer information kommer inom kort.

Föreläsning hos Nuvab i Vetlanda

19 Oktober 2020

Delta i Inkomst 4.0 Föreläsning i Vetlanda den 19 oktober. I samband med eftermiddagskaffet får du möjlighet att lyssna på Stefans och Holsby Metalls Föreläsning. Syftet med föreläsningen är att ge praktiska tips för hur man kan starta eller utveckla sitt företag digitalt. Läs mer här: https://nuvab.se/aktiviteter/eftermiddagskaffe-med-information-om-inkomst-40/

Tid: Måndagen den 19 oktober kl. 14.30-16.00

Var: Vetlanda, Östanå Värdshus

Anmäl dig här: Maila till info@nuvab.se eller ring  0383-59491

Föreläsning i Jönköping

22 Oktober 2020

Mer information kommer inom kort.

Öppet seminarium hos pilotföretaget Qtech AB i Anderstorp

5 November 2020

Mer information kommer inom kort.

Föreläsning på Boda Borg i Sävsjö 

18 November 2020

Sävsjös Näringsliv arrangerar en eftermiddagsfika på Boda Borg och i samband med detta så kommer Stefan Frylevbäck, projektledare Inkomst 4.0 föreläsa om digital utveckling. Syftet med föreläsningen är att sprida kunskap som digitaliseringsprojektet  Inkomst 4.0- Almi Jönköpings genererat och ge dig som deltagare praktiska tips för hur du kan starta eller utveckla ditt företag digitalt.

Tid: Onsdagen den 18 november

Var: Sävsjö, Boda Borg

Anmäl dig här: länk kommer inom kort

Tidigare

Digitaliseringseminarie hos pilotprojektet HordaGruppen – hur digitalisering i praktiken kan stödja företags process- och kvalitetsoptimering

2020-12-17

Inkomst 4.0 arrangerade ett digitaliseringsseminarium, tillsammans med RISE och Skärteknikcentrum på HordaGruppen, där John Lejon och många andra spännande föreläsare berättade om sina erfarenheter. Det var ett stort engagemang hos deltagarna som under seminariet fick ställa frågor gällande digitalisering och diskuterade hur industrin bör digitalisera.

 

Bild: John Lejon visar en produktionscell med sensorer och AI.

Elmia Subcontractor mässan 2019

2019-11-12

Inkomst 4.0 höll flera uppskattade föreläsningar på IoT Arenan under mässan. Huvudtemat var digitalisering som ger konkurrenskraft. Föreläsningarna berörde allt ifrån praktiska tips på hur man börjar sin digitaliseringsresa till vad man ska tänka på när man ska investera i dataanalys och AI-system till sin produktion.

Möbelriksdagen 2019 – Almi skapar möjlighet för Industriell digitalisering

2020-03-21

Under möbelriksdagen bjöd Almi på två föreläsningar som hölls av Marcus Holmberg och av Mikael Jonsson på AD Plast

Marcus Holmberg från Stoeryd Mekaniska föreläste om digital strategi. Stoeryd har digitaliserat produktionsstyrningen för att göra den så användarvänlig som möjligt. ‘One-click-solution’ har varit deras ledstjärna, användaren ska inte behöva klicka sig fram bland onödiga menyer och dialogfönster.

 

Mickael Jonsson från AD Plast föreläste om självgående truckar och berättade om hur de infört AGV (självgående) truckar för att förbättra arbetsmiljön, som en del i deras omfattande digitaliseringsstrategi.


Affärsracet 2018, Inkomst 4.0 – Digitalisering med Peter Bryntesson

2018-05-30

Peter Bryntesson, Senior Advisor and projektledare på Fordonskomponentgruppen (FKG), berättade om digitaliseringstrender i fordonsbranschen på Almis seminarie om industriell digitalisering. Detta presenterades på Affärsracet på Scandinavian Raceway i Anderstorp.

Affärsracet 2018 – Inkomst 4.0, Digitalisering med John Wibrand

2018-05-30

John Wibrand, Innovationsledare på Cybercom, visade under Almis seminarie exempel på industriell digitalisering. Detta presenterades på Affärsracet på Scandinavian Raceway i Anderstorp.

Almi – Inkomst 4.0 projektpresentation Elmia Subcontractor mässan 2018

2018-11-16

Almis digitaliseringsprojekt – Inkomst 4.0 – presenterades på Elmia Subcontractor 2018 i en intervju med projektledaren Stefan Frylebäck. Projektet handlar om att inspirera leverantörsföretag att börja jobba med industriell digitalisering, bl.a i syfte att höja sin konkurrenskraft.